Zie ook

Ledengedeelte

Maandag 11 maart half 8 filmhuis Concordia Enschede

Hable Con Ella:

Portret over twee mannen en hun liefde voor twee comateuze vrouwen. Inclusief inleiding en nabespreking door psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut Mariken Becker.

Een ingetogen en tragikomisch portret over de parallelle verhalen van twee mannen en hun liefde voor twee comateuze vrouwen. De macho reisboekenschrijver Marco werd hopeloos verliefd op stierenvechtster Lydia, die sinds een rampzalig verlopen stierengevecht vecht voor haar leven. De verpleger Benigno wijdt zijn leven aan balletstudente Alicia, die jaren geleden door een verkeersongeluk in coma raakte. Beide vrouwen bepalen vanuit hun verstilde situatie het lot van de mannen en vormen de basis voor een intense vriendschap.

Hable con Ella won een Oscar voor Beste Scenario en een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Nagesprek

Deze gelaagde film stelt vragen over identiteit, rolomkeringen en obsessies. De mannen in deze film lijken zichzelf kwijt te raken in bun obsessie voor de ander. Om de hoofdrolspelers hangt een sluier van eenzaamheid, maar ze vatten wel een diepe vriendschap voor elkaar op. In de inleiding en het nagesprek zal dieper ingegaan worden op deze thema’s.